Linux Magazine

Linus uit stevige kritiek op patch Meltdown en Spectre

Linus Torvalds, heeft geen goed woord over voor de manier waarop Intel omgaat met Spectre en Meltdown. Waar hij eerder het chipbedrijf adviseerde om toe te geven dat er problemen zijn, gaat hij nu in op de fix voor de twee kwetsbaarheden. In  mail aan David Woodhouse, een Britse engineer van Amazon, bespreekt Torvalds de situatie. Hierin noemt hij de patches “COMPLETE AND UTTER GARBAGE”. Bovendien vraagt de Linux-bedenker zich af of er iemand is die Intel vertelde dat het bedrijf compleet gestoord is. De kritiek van Torvalds komt op een opvallend moment. Intel kwam maandag met een mededeling waarin het aanbeveelt de Spectre-patch te mijden. Bij personen die de patch installeerden startte het systeem soms uit het niets opnieuw...

» Lees verder ...