Tweakers

Brave 0.19.141

Brave is een webbrowser gebaseerd op Chromium en gebruikt Muon als bijbehorend framework. Aan het roer van de onderneming achter Brave staat Brendan Eich, de bedenker van JavaScript en een van de oprichters van Mozilla. Deze browser richt zich op het verbeteren van de online veiligheid door het blokkeren van trackers en het vervangen van opdringerige reclames. Daarnaast wordt een alternatief systeem voor het financieel ondersteunen van contentaanbieders geboden onder de naam Brave Payments. Het idee daarachter is dat reclame de grootste inkomstenbron van een website is. Vanwege opdringerige reclames gebruiken veel mensen adblockers en lopen websites hun inkomsten mis. Een gebruiker van Brave kan ervoor kiezen om met deze constructie mee te doen en maandelijks een bepaalde financiële contributie...

» Lees verder ...