Mobiel Internet Nieuws

Wat is VPN en hoe veilig is het?

Misschien ben je van mening dat je niets te verbergen hebt. Maar zou jij je e-mailadres, wachtwoorden, bankrekeningnummer en pincode aan een wildvreemde op straat geven? Op een openbaar wifi-netwerk geef je soortgelijke informatie mogelijk wel weg. Een VPN-verbinding kan voor bescherming zorgen.Uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Symantec blijkt dat veel mensen een onveilig wifi-netwerk niet herkennen. Kwaadwilligen kunnen via een onveilig netwerk zomaar toegang verkrijgen tot bankgegevens en andere gevoelige gegevens. Een mogelijk hulpmiddel is VPN. VPN staat voor Virtual Private Network, in het Nederlands: virtueel privé netwerk. Een VPN-verbinding kun je het beste vergelijken met een digitale pijpleiding tussen twee verschillende netwerken. Je maakt eerst verbinding met de VPN en daarna maak je pas verbinding met de rest van...

» Lees verder ...