Bright

Samsung wil toestel unlocken met scan handpalm

Het gaat om twee patentaanvragen die bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) zijn gepubliceerd, zo meldt Telefoonabonnement.nl. In de documenten wordt beschreven dat een scanner de handlijnen van de gebruiker kan scannen. Het toestel gebruikt daarvoor een infraroodcamera die je hand 'leest'. Bepaalde punten en lijnen op de handpalm worden gebruikt als identificatie. De technologie zou net zo werken als een vingerafdrukscanner. De gebruikers laat eerst zijn handpalm scannen, zodat de telefoon hem kan registeren. Daarna is het mogelijk de telefoon te ontgrendelen als de handpalm wordt gescand. Samsung vraagt overigens doorlopend patenten aan. Van de meeste concepten hoor je daarna niets meer. Het is dan ook niet bekend of Samsung daadwerkelijk werkt aan een manier om deze technologie in...

» Lees verder ...