Bright

Origami-robotspieren tillen duizend keer eigen gewicht

Volgens de onderzoekers zijn de kunstmatige spieren in staat om objecten op te tillen die duizend keer zoveel wegen als de spieren zelf. Met behulp van lucht- of waterdruk slaagden de onderzoekers erin om kunstmatige spieren die slechts 2,6 gram wogen een voorwerp van drie kilo omhoog te trekken. Dat is vergelijkbaar met “een eend die een auto optilt”, aldus de onderzoekers. De robotspieren bestaan uit een door origami geïnspireerde opvouwbare skeletachtige structuur in een dichtgemaakte zak. De zak, die fungeert als de flexibele huid om het skelet, kan worden gevuld met lucht of een vloeistof. Door de zak van binnen vacuüm te trekken wordt de ‘spier’ aan het werk gezet en kan hij voorwerpen optillen. Net als met behulp...

» Lees verder ...