Bright

Coalitiepartijen: appen achter stuur harder aanpakken

Appen achter het stuur moet harder worden aangepakt. De vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben de regering opgeroepen hier werk van te maken. De overtreding moet als roekeloos rijden worden beschouwd, zodat rechters strengere straffen kunnen opleggen. VVD'er Remco Dijkstra had onlangs al gezegd dat hij strengere straffen wil: "Je moet niet wegkomen met een taakstraf.'' Appen in de auto kan, net als gebruik van drank en drugs, leiden tot ongelukken met soms dodelijke afloop. Regelmatig vinden dramatische verkeersongevallen plaats door het gebruik van een smartphone tijdens het rijden, aldus de partijen. Handhaven Zij willen ook dat de regering ervoor zorgt dat het verbod op appen beter wordt gehandhaafd. Volgend jaar komt er al een grote overheidscampagne om te waarschuwen...

» Lees verder ...