Bright

‘Stuur overnemen zelfrijdende auto gevaarlijk’

Daarom staakt Waymo de ontwikkeling van features waarbij een bestuurder van vlees en bloed de controle moet overnemen in gevaarlijke situaties. Dat vertelde Waymo-hoofd John Krafcik maandag tijdens een bijeenkomst met journalisten, meldt Reuters. Waymo is de divisie van Alphabet, het moederbedrijf van Google, dat zich richt op het ontwikkelen van zelfrijdende auto's. Als de autopilot eenmaal aan staat, hebben mensen de neiging om hun aandacht voor het verkeer te verliezen, zo blijkt uit testritten die Google filmde. De 'bestuurders' dommelen weg, doen make-up op of spelen wat met hun telefoon. Volgens Krafcik is het daarom beter om de inzittende van een zelfrijdende auto het stuur volledig uit handen te nemen. "Onze technologie zorgt voor al het stuurwerk, zodat passagiers passagiers kunnen...

» Lees verder ...