Bright

Social media geven uitleg over Russische propaganda

De senaatscommissie voor juridische zaken wil de bedrijven uithoren over hoe Russische propaganda op sociale media tegengegaan kan worden. Vooraf blijkt al dat het probleem groter is dan tot nu toe werd gemeld door de bedrijven zelf. Uit documenten die The Washington Post in handen heeft blijkt dat Facebook vandaag gaat vertellen dat niet 10 miljoen, maar waarschijnlijk 126 miljoen gebruikers door Rusland ingekochte advertenties voorgeschoteld kregen in verkiezingstijd. Uit onderzoek van Twitter blijkt dat er 2752 accounts zijn gevonden die vermoedelijk door Russische functionarissen werden gebruikt om propaganda te verspreiden, en nog eens 36.000 bots. Eerder wist Twitter slechts 201 accounts op te sporen. Net als Twitter en Facebook heeft ook Google speurwerk gedaan. Het vond 1108 video's op Youtube op 18 kanalen die...

» Lees verder ...