Linux Magazine

Samsung komt met Linux-desktop

  Samsung noemt deze nieuwe uitbreiding Linux on Galaxy en legt uit dat deze uitbreiding in de vorm van een app zal worden aangeboden. Gebruikers kunnen via deze app zelf bepalen welke Linux distributie zij willen gebruiken op hun toestel. Als het toestel in de DeX-cradle wordt gelegd, wordt deze distributie op het grote scherm getoond en kunnen gebruikers direct aan de slag met een volwaardig Linux-systeem.     Samsung wilt met deze functie vooral ontwikkelaars aanspreken. "Wij zijn [met deze software] nog in de uitprobeerfase, maar Linux on Galaxy is onze innovatieve oplossing om de Linux-ervaring van de pc naar de smartphone te brengen die vervolgens via Samsung DeX weer op het grote scherm getoverd kan worden. Ontwikkelaars kunnen...

» Lees verder ...