Bright

Hoe augmented reality en eyetracking je beter laten leren

Technologie kan het onderwijs steeds interactiever en persoonlijker maken. In plaats van het lezen van studieboeken en bijwonen van hoorcolleges zitten studenten in de toekomst met een slimme bril op. Daarop zien ze bijvoorbeeld hoe een virtuele hand iets aanwijst of voordoet, waarna ze dit zelf in het echt kunnen nadoen. Tijdens onze speciale Bright Night spraken onlangs twee experts van de Open Universiteit over het gebruik van augmented reality (AR) en eyetracking in het onderwijs. Zien waar ze naar kijken “Je kunt op basis van eyetracking leermiddelen verbeteren, zodat je efficiënter gaat leren. Dit kan het onderwijs echt verbeteren”, vertelt Halszka Jarodzka, expert op het gebied van eyetracking. Met verschillende technieken is het mogelijk om oogbewegingen nauwkeurig te volgen....

» Lees verder ...