Bright

Fotoherkenning maakt tweestapsverificatie makkelijker

Tweestapsverificatie maakt inloggen een stuk veiliger dan slechts het invullen van één wachtwoord. Je ontvangt bijvoorbeeld een sms met een code die je als extra stap moet invoeren of de code die een identifier aan de hand van je bankpas en rekening genereert. Wetenschappers in Florida ontwikkelden een nieuwe verificatiemethode die als tweede stap gebruikmaakt van een foto van een voorwerp dat jij uitkiest. Vanuit de Pixie-app neem je bijvoorbeeld iedere keer bij het inloggen een foto van je horloge of een ander voorwerp dat je zo'n beetje altijd bij je hebt. De foto van het voorwerp is de primaire sleutel en deze is beveiligd opgeslagen in de app als referentie. Iedere keer bij het inloggen neem je weer een foto...

» Lees verder ...