Bright

Algoritme herkent mensen met suïcidale gevoelens

Onderzoekers van Carnegie Mellon University zijn erin geslaagd om een algoritme met 91 procent zekerheid te laten vaststellen of een patiënt bezig was met zelfmoord. Ook kan het algoritme in 94 procent van de gevallen correct vaststellen of iemand al een keer een zelfmoordpoging heeft ondernomen, meldt The Verge. Anders reageren De onderzoekers bereikten deze scores door de hersenscans van mensen met suïcidale gedachten en van een controlegroep te voeden aan hun algoritme. Terwijl hun hersenactiviteit werd gemeten, moesten de proefpersonen denken aan termen als ‘zelfmoord’, ‘dood’, ‘zorgen’, ‘goed’, ‘kwaad’ en ‘lof’ – woorden waarop mensen met zelfmoordgedachten duidelijk anders reageren dan mensen die die gedachten niet hebben. Het is twijfelachtig of het algoritme veel praktisch nut heeft. Hersenscans zijn...

» Lees verder ...