Bright

ACM: medische websites mogen je niet zomaar volgen

Dat maakt de ACM vandaag bekend. Het besluit komt nadat de Consumentenbond in juli van dit jaar twintig gezondheidswebsites onderzocht, waarvan bijna alle websites in het geniep zijn bezoekers volgden en hun privégegevens doorspeelden aan adverteerders. Het ging onder andere om Gezondheidsnet.nl, Depressie.nl, Drugsinfo.nl en Jellinek.nl. De websites plaatsen ongevraagd cookies waarmee het surfgedrag van de gebruiker werd opgeslagen. Daarvoor moeten websites altijd toestemming vragen. "Deze regels gelden voor alle websites, maar privacy ligt bij gezondheidswebsites extra gevoelig", aldus de ACM. De websites zijn gestopt met het plaatsen van cookies nadat de ACM hen daartoe had aangespoord. Toestemming voor cookies Voor het plaatsen van functionele cookies, zoals dat je ingelogd blijft bij een website, is geen toestemming van de gebruiker vereist. Ook sommige analytische cookies,...

» Lees verder ...