Bright

Onderzoek: Nederlanders klaar voor zelfrijdende auto

Beeld: Popculturegeek (Creative Commons) Hoe kijken gewone Nederlanders eigenlijk aan tegen zelfrijdende auto's op de weg? Student techniek, bestuur en management (TBM) Bart Overakker vond het vreemd dat daar nog weinig onderzoek naar was gedaan. Zeker aangezien bedrijven als Alphabet en Tesla al wel flink aan het ontwikkelen zijn, en ook in Nederland proeven gehouden worden. Na de discussie die vorig jaar oplaaide na een dodelijk ongeluk met een zelfrijdende Tesla in Florida besloot Overakker een onderzoek (PDF) te doen naar de beoordeling van zelfrijdende auto's. Via zijn stageplek bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid kreeg hij toegang tot 510 respondenten die in leeftijd, geslacht en opleidingsniveau een goede afspiegeling vormden van de Nederlandse bevolking. 63 procent voorstander Het algemene beeld is positief: 63 procent van de Nederlanders is...

» Lees verder ...