Bright

‘Besteed meer aandacht aan programmeren op school’

In de tijd dat schrijver dezes naar de basisschool ging, verscheen de eerste computer in groep 7 of 8 in het klaslokaal. De leerling die ’s ochtends als eerste zijn sommetjes af had (negen van de tien keer ondergetekende), mocht erachter kruipen om Winter Games of Boulder Dash te spelen. Een kniesoor zou zich wellicht af kunnen vragen of deze vorm van motivatie én dit type computeronderwijs nou wel zo didactisch verantwoord was, maar met terugwerkende kracht kunnen we natuurlijk met evenveel gemak stellen dat op deze manier wél de basis werd gelegd voor een carrière in de techjournalistiek. Digitale geletterdheid Zo’n dertig jaar later lijkt het op veel basisscholen nog niet veel beter gesteld met het ontwikkelen van digitale...

» Lees verder ...