Bright

Zo kan de ov-chipkaart gebruiksvriendelijker worden

Het is misschien wel de grootste ergernis bij reizigers sinds de ov-chipkaart is ingevoerd: uitchecken. Want wie dat vergeet, is zijn complete incheckbedrag kwijt. Een bedrag dat bij de NS oploopt tot 20 euro. Reizigers zonder abonnement moeten minimaal 20 euro op de ov-chipkaart zetten voordat ze kunnen reizen. Een fors bedrag, zeker voor mensen die maar incidenteel met de trein gaan. Hoewel er aan de ov-chipkaart zelf weinig is veranderd, heeft de technologie sinds de invoering niet stilgestaan. Vrijwel iedere reiziger heeft een smartphone en een contactloze betaalpas in zijn of haar broekzak zitten. Volgens de onderzoekers zijn dat prima alternatieven voor de ov-chipkaart. In de toekomst krijgt de app van de ov-chipkaart een belangrijke functie. Die zorgt er niet...

» Lees verder ...