MobileCowboys

T-Mobile plaatst eerste 4G antenne met 5G technologie en 600% meer capaciteit

Ben je op het Leidseplein en klant van T-Mobile, dan kun je daar vanaf nu profiteren van een nog betere 4G verbinding. De magenta provider heeft namelijk haar eerste 4G mast met 5G technologie geplaatst en aangezet. Die heeft 600% meer capaciteit, als het gaat om het afhandelen van het aantal gelijktijdige (data)verbindingen en kan download snelheden leveren tot 600Mbps. Massive MIMODe nieuwe masten, die door Huawei zijn ontwikkeld en geleverd, hebben 64 zenders én 64 ontvangers om meer gebruikers gelijktijdig te kunnen bedienen. Daarnaast zorgt de Massive MIMO technologie ervoor dat de datastromen van klanten gebundeld worden in zogenoemde 3D beamforming-patronen die bijna letterlijk op de betreffende gebruiker gericht worden en hem, binnen het bereik van de mast, volgen....

» Lees verder ...