Bright

‘Apple nam Franse computervisie-startup over’

Dat meldt TechCrunch op basis van verschillende bronnen. Apple reageert tegenover de site met zijn standaardzin als het gaat om overnames: "Apple koopt zo nu en dan kleine technologiebedrijven, en meestal bespreken we ons doel of plannen niet." Regaind zou voorafgaand aan de overname 400.000 euro aan durfkapitaal hebben opgehaald. Regaind werkte aan computervisie-software voor fotoherkenning. Apple heeft zulke software al enkele jaren in iOS en macOS zitten, waardoor naar foto’s kan worden gezocht met bijvoorbeeld een hond of het strand. De technologie van Regaind doet dat ook, maar kijkt ook naar of de foto mooi is. Zo kan bij een serie foto’s automatisch de mooiste worden uitgekozen. FaceID-gezichtsherkenning Daarnaast zou de technologie van Regaind ook gezichten kunnen herkennen en...

» Lees verder ...