Bright

45 duizend kinderen leren programmeren met Micro:bit

Vrijdag zijn 474 Nederlandse scholen begonnen met de Expeditie Micro:bit. Met dit lespakket leren kinderen spelenderwijs programmeren. Elke school krijgt twintig zogeheten Digi-klooikoffers, met daarin onder andere een Micro:bit. De Micro:bit is een computertje dat werkt op batterijen, met programmeerbare knopjes, lampjes, een kompas en Bluetooth. Ook kun je er allerlei andere apparaten aan koppelen, zoals lichtsensoren of motortjes. Kinderen sturen zelfgeschreven code draadloos naar het computertje en kunnen meteen testen of wat ze hebben bedacht ook echt werkt. 1 miljoen Britse scholieren Het project Expeditie Micro:bit, opgezet door Stichting FutureNL, kwam tot stand na een grote crowdfundcampagne, waarbij grote bedrijven scholen konden adopteren. Het project volgt het voorbeeld van de Micro:bit van de BBC, die vorig jaar aan 1 miljoen Britse leerlingen van...

» Lees verder ...