Negen op de tien Nederlanders is tevreden over hun mobiele toestel. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en het uiterlijk van smartphones scoren hoog, aldus het Consumer Insights-panel van Telecompaper. 

Na een dalende tevredenheid over de geluidskwaliteit (83 procent in 2015) was er in het eerste kwartaal van 2017 een duidelijke stijging te zien met 90 procent tevreden smartphone-bezitters. Minder tevreden blijven Nederlanders over de standby-tijd van hun mobiele toestel. 71 procent is hier tevreden over. Net als bij audiokwaliteit is er wel een stijging in de tevredenheid te zien.

De Nederlandse markt voor mobiele telefoons wordt door Apple en Samsung, beiden met afstand marktleiders (28 respectievelijk 43%). Wanneer het gaat om algemene tevredenheid, dan scoort Apple hoger dan Samsung, namelijk 95 procent versus 91 procent. Zaken zoals gebruiksgemak (26%) en touchscreen (94%) scoren bovengemiddeld bij de iPhone.

Bij Samsung, met een veel breder aanbod aan toestellen, komen onder meer gebruikersgemak (94%) en het uiterlijk (94%) als beste uit de bus komen. De tevredenheid over het besturingssysteem (Android) ligt met 87 procent lager dan bij  iOS.
» Lees verder ...