Het TouchPal-toetsenbord van HTC, dat als standaard op verschillende toestellen wordt gebruikt, toonde na een update banners met reclame. Dat meldden verschillende gebruikers op Reddit. Boven de toetsen zijn ineens advertenties te zien, bijvoorbeeld voor het installeren van andere apps.

HTC heeft inmiddels een statement uitgebracht. Tegen Engadget zegt het bedrijf dat het gaat om een fout. "Dit is absoluut niet de bedoeling. We werken aan een oplossing voor de fout en verwijderen de advertenties zo snel mogelijk."

Op Twitter raadt HTC gebruikers aan om updates voor het TouchPal-toetsenbord ongedaan te maken. Ondertussen kunnen mensen een alternatief toetsenbord gebruiken om de reclames te omzeilen.

Lees ook onze eerste indruk van de HTC U11.

Rutger Otto Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Oeps: toetsenbord HTC-telefoons toont reclamesNiet tonen op sectiepagina
Zichtbaar
619111» Lees verder ...