Yamaha heeft met MusicCast een zelf ontwikkeld en geavanceerd multiroomsysteem met tal van mogelijkheden. Echter, een adapter waarmee je ook je bestaande installatie voorziet van deze mogelijkheden ontbrak nog. Met de WXAD-10, die we in deze review uitgebreid bekijken, komt hier verandering in.

Wat is de Yamaha WXAD-10?

De Yamaha WXAD-10 is een zogenaamde ‘MusicCast adapter’ waarmee je bestaande audio-installaties van MusicCast-functionaliteiten kunt voorzien. Het maakt niet uit van welk merk het systeem is; het enige dat je nodig hebt is een RCA input of een 3.5mm-poort, en een koppeling (draadloos of bekabeld) met je router. Wanneer je apparatuur middels de 3.5mm-poort – die met name interessant is voor de koppeling met de Clavinova-instrumenten van Yamaha – aansluit kun je via de bijbehorende app het volume regelen. Vervolgens kun je alle opties van het platform op je ‘oude’ audio-installatie gebruiken. Als je meerdere adapters inzet in huis kun je dus ook een simpel multiroom-systeem opzetten, zonder dat hier per se andere MusicCast-apparatuur voor nodig is.

De mogelijkheden zijn dus groot, maar er zijn ook dingen die de WXAD-10 niet kan. Zo ben je afhankelijk van de D/A-conversie van Yamaha aangezien…

Het bericht Review: Yamaha WXAD-10 mediastreamer met MusicCast verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...