De Nokia 3, 5 en 6 liggen pas een paar weken in de winkels, maar het nieuwste model staat al om de hoek. Volgens een doorgaans betrouwbare bron verschijnt de Nokia 8 eind juli en wordt het de krachtigste en duurste Nokia-telefoon tot nu toe.

Nokia 8 geruchten

Lang werd aangenomen dat de Nokia 9 hét vlaggenschip van het nieuwe Nokia zou worden, dat tegenwoordig eigendom is van de grote producent HMD Global. De Nokia 3 en 5 zijn budgettoestellen en de 6 is een middenklasser, dus met een topmodel zou de line-up compleet zijn. En dat lijkt ook te gebeuren, maar met de Nokia 8. De Duitse website Winfuture claimt dat de Nokia 8 het aankomende vlaggenschip wordt, en er mogelijk later een (nog betere) Nokia 9 uitkomt. De website, die een goede reputatie heeft, baseert zich op bronnen binnen Scandinavische telecomwinkels en zegt dat de Nokia 8 het modelnummer TA-1004 heeft.

Nokia 5

De 199 euro kostende Nokia 5

Een Nokia-telefoon met dat modelnummer verscheen recent in benchmarktest Geekbench, en zou dus de Nokia 8 zijn. Geekbench geeft aan dat de smartphone een Qualcomm Snapdragon 835-processor heeft die ook in (onder andere) de OnePlus 5 en HTC U11 gebruikt wordt. Bij de Nokia 8 zou het werkgeheugen 4GB groot zijn en er 64GB opslaggeheugen aanwezig zijn. Verder slikt de telefoon twee simkaarten (dual-sim), draait hij op Android 7.1.1 Nougat en komt hij in vier kleuren uit: blauw, goud, zilver en blauw met goud.

Nokia C1

Zo komt de Nokia 8 er mogelijk uit te zien

Informatie over bijvoorbeeld het beeldscherm en de camera’s van de Nokia 8 is er nog niet. Kijkend naar de vermeende high-end specificaties van de smartphone, is het echter aannemelijk dat hij een groter (misschien 5,5 of 5,7 inch) scherm met full-hd of scherpere qhd-resolutie krijgt. Onlangs publiceerde Nokia ook een video waarin een onbekende (Nokia)telefoon met een dubbele camera te zien is, en maakte het later bekend dat aankomende Nokia-toestellen cameralenzen van fotografiemerk Carl Zeiss krijgen. Mogelijk gaan we deze twee features als eerste terugzien in de Nokia 8.

Verkrijgbaarheid Nokia 8

Het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten op de Nokia 8, want Winfuture meldt dat de telefoon al op 31 juli uitkomt. In Scandinavië althans, waardoor het aannemelijk is dat Nederland een paar dagen of weken later volgt. De Scandinavische adviesprijs zou rond de 589 euro komen te liggen, maar in die landen is de btw hoger dan in Nederland. De verkoopprijs zou daarom hier rond de 500 tot 550 euro komen te liggen, waarmee de Nokia 8 tientallen tot honderden euro’s goedkoper zou worden dan concurrerende high-end smartphones.

 

Bron: Winfuture
Beeld: Geekbench en Nokia

» Lees verder ...