De jongen, die op social media is omgedoopt tot 'Bitcoin Sign Guy', heeft daarmee 14.000 euro opgestreken. Tijdens een bijeenkomst van het Amerikaanse Congres, waar Fed-voorzitter Yellen sprak, hield de jongen achter haar in het publiek glimlachend een bordje omhoog. 'Buy Bitcoin' stond erop.

De jongen, wiens naam niet bekend is, werd vervolgens verzocht om de ruimte te verlaten. Maar zijn actie heeft hem geen windeieren gelegd, schrijft Coindesk. Want de jongen blijkt een vriend te zijn van de 18-jarige belegger Ethan, die een gedetailleerde foto van zijn vriend tweette. Daarop was een tweede bordje van de jongen te zien, waar een bitcoinadres op stond.

Bitcoin gedoneerd

De tweet is inmiddels verwijderd, maar we kunnen wel zien dat op het beschreven adres inmiddels 6,8 bitcoin is bijgeschreven, en dat getal loopt nog op. 6,8 bitcoin staat gelijk aan een krappe 14.000 euro. De Bitcoin Sign Guy heeft inmiddels zijn bekendheid ingezet voor een ander doel: er dook een foto van hem op op het Twitteraccount van Coin Center, dat zich inzet voor de bescherming van blockchainnetwerken. 'Doneer aan Coin Center', is nu zijn boodschap.

RTL Z Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Jongen met bordje 'koop bitcoin' verdient 14.000 euroNiet tonen op sectiepagina
Zichtbaar
616661» Lees verder ...