Een nieuwe Android-versie? Helaas, zo veel geluk heb je niet, alhoewel de Motorola Moto G5 Plus standaard al met Android 7.0 Nougat komt. Lenovo rolt een patch uit voor deze middenklasser. Weten wat je te wachten staat? Lees dan snel verder.

De Motorola Moto G5 Plus werd eind februari gepresenteerd op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Begin maart landde hij in ons land in de winkels. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft het toestel ditmaal een behuizing die helemaal gemaakt is van aluminium. Dat betekent dat je de achterkant niet langer los kunt maken. Je simkaart en geheugenkaart plaats je via de bijbehorende slots aan de zijkant van het toestel. Een ander verschil ten opzichte van zijn voorganger is dat de Moto G5 Plus net iets kleiner is, namelijk 5.2 inch in plaats van 5.5 inch. De schermresolutie is daarentegen wel hetzelfde gebleven.

Motorola Moto G5 Plus

Over de update

Ondanks het feit dat hij pas enkele weken in ons land verkrijgbaar is, neemt Lenovo het up-to-date houden en patchen van het toestel zeer serieus. Het is namelijk de tweede update die de Chinese smartphonemaker uitrolt voor dit toestel. In maart kreeg hij namelijk ook al een patch die maar liefst 280 MB groot was. Daarbij werd onder meer de audiokwaliteit onder handen genomen.

Het ziet er naar uit dat Lenovo nog niet alle geluids- en audioproblemen had opgelost met de patch uit maart. In de nieuwe update -ook wel NPN25.137.67 genoemd- heeft de fabrikant wederom de audiokwaliteit bij video-opnames aangepakt. Tevens heeft Lenvo verbeteringen aangebracht aan het dataverkeer en de stabiliteit van het besturingssysteem verder geoptimaliseerd. Tot slot heeft het bedrijf het VoLTE-icoontje in de statusbalk vervangen door het 4G-icoontje. De update is bijna 215 MB groot.

De update wordt momenteel in India uitgerold, zo blijkt via het productforum van Lenovo. Aangezien dit in fases gebeurt, kan het nog wel even voordat ons land aan de beurt is. Als het zo ver is krijg je vanzelf een melding te zien op je toestel.

Specificaties Motorola Moto G5 Plus

 • Display: 5.2 inch IPS LCD-display met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, pixeldichtheid van 424 ppi en Corning Gorilla Glass 3
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 625, octa-core (2.0 GHz)
 • GPU: Adreno 506
 • Werkgeheugen: 3 GB RAM
 • Opslaggeheugen: 32 GB ROM, uitbreidbaar tot 256 GB
 • Primaire camera: 12 megapixels met Dual Autofocus Pixels
 • Secundaire camera: 5 megapixels
 • Connectiviteit: dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth v4.1 (LE), (A-)GPS, FM Radio, microUSB 2.0 aansluiting, 4G-module, vingerafdrukscanner
 • Accu: 3000 mAh met TurboPower
 • Besturingssysteem: Android 7.0 Nougat
 • Extra: waterafstotende nano-coating (waterbestendig, niet waterdicht)
 • Afmetingen: 150,2 x 74 x 7,7 millimeter, 155 gram
 • Prijs: 279 euro

 

Via: GSMarena
Beeld: Motorola

» Lees verder ...