Károly Effenberger wint de 10de editie van de ‘Nikon Press Photo Awards’ met zijn portret van Belgisch oud-politicus Bernard Wesphael. Zijn portret van de Belgische oud-politicus Bernard Wesphael werd deze ochtend tijdens de prijsuitreiking in het FOMU – Fotomuseum Antwerpen, bekroond tot beste persfoto van 2016. De prijs voor beloftevolle fotografen jonger dan 30 jaar gaat naar Volkskrant fotografe Sanne De Wilde voor haar reportage over een broer en zus met albinisme. Daarbovenop zijn er per categorie prijzen toegekend aan Peter Malaise (Sport), Dieter Telemans (News) en Joris Hermans (Story). Károly Effenberger viel met zijn foto eveneens in de categorie Portrait in de prijzen. Foto: Károly Effenberger Vraagteken Károly Effenberger is sinds 2005 fotograaf. Hij studeerde portret- en documentairefotografie aan de Amsterdam Photo Academy. In 2014 verhuisde hij van Amsterdam naar Brecht in België. Momenteel werkt de meermaals bekroonde Nederlandse freelance fotograaf (o.a. winnaar Nikon Press Photo Award categorie Portrait in 2015) voor tal van Belgische en internationale opdrachtgevers. Zijn technisch perfect portret van Bernard Wesphael is een samenvatting van heel het verhaal, van verdenking tot vrijspraak. Jurylid Jan Desloover, chef foto De Standaard, licht de keuze van de jury toe: ”Bernard Wesphael…

Het bericht Károly Effenberger wint de ‘Nikon Press Photo Awards’ verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...