Met de serie ‘Coal Landscapes’ toont Bart van Damme (Den Haag, 1963) de schoonheid en omvang van het kunstmatige, industriële landschap. Zonder de mens in beeld te brengen stelt hij de totstandkoming van deze landschappen aan de kaak. Bart van Damme – Botlek, NL – Courtesy ZERP Galerie Judit Hettema (Bruchum, 1977) onderzoekt in haar werk de betekenis en gewaarwording van niet-alledaagse ruimtes. Door foto’s over elkaar heen te schuiven, ontstaan er complexe, gebalanceerde kleurpatronen, die de specifieke context van de ruimte zelf overstijgen. Varkens De intrigerende varkensportretten van Tineke Schuurmans (Oss, 1962) tonen de onmiskenbare gelijkenis tussen varken en mens. De portretten balanceren op de dunne scheidslijn tussen abstractie en herkenning, waardoor de serie zowel vervreemdt als ontroert. Tineke Schuurmans – varkensogen – Courtesy ZERP Galerie Herinneringen aan zijn tijd in afzondering in een verlaten Zweedse blokhut vormen de basis voor de geënsceneerde foto’s van Wouter le Duc (Amersfoort, 1989). De foto’s van zorgvuldig gereconstrueerde miniaturen onder water staan symbool voor zijn vertroebelde herinneringen. Wouter le Duc – Landslide in my mind 3 – Courtesy ZERP Galerie Ruimte Arjan Post onderzoekt in zijn werk het verschil tussen de ‘absolute’…

Het bericht ‘Out of Focus’ groepstentoonstelling bij ZERP Galerie verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...