Fotograaf Stanley Greene was een markante persoonlijkheid en een gerespecteerd lid van fotoagentschap NOOR. Zijn beelden waren duister, hard en gaven de verschrikkingen die een oorlog met zich meebrengt goed over. Zijn bekendste werk maakte hij in het midden van de jaren negentig in Tsjetjenië. Van 1994 tot 2001 fotografeerde Greene uitvoerig dat bloedige conflict, tussen rebellen en de Russische strijdkrachten. Een belangrijk deel van zijn werk uit deze tijd werd in een boek uitgegeven door Actes Sud in 1995: Dans Les Montagnes Où Vivent Les Aigles (Letterlijk: In de bergen waar de adelaars wonen). Hij overleed in Parijs. Al enkele jaren was bekend dat hij leed aan Hepatitus-C.  Onlangs nog spraken we uitgebreid met Greene over zijn werk en loopbaan. Dit interview werd gepubliceerd in DIGIFOTO Pro 1.2017. We zullen dit interview zeer binnenkort online plaatsen.  Foto: Dré de Man Begin Stanley Greene begon ooit in zijn tienerjaren met het fotograferen van de beweging waar hij deel van uitmaakte, de Black Panthers. In het begin van zijn carrière was hij meer activist dan fotograaf en activist is hij – kind van zijn tijd – in ieder geval in zijn…

Het bericht Oorlogsfotograaf Stanley Greene (1949) overleden verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...