Het Eindhovense team ging met de titel aan de haal tijdens de Portuguese Robotics Open, wat geldt als het officieuze EK Robotvoetbal. In de finale werd het Portugese team CAMBADA met 2-0 verslagen. Ondanks dat vier veldspelers een groot deel van de tweede helft ontbraken wegens mankementen, hield het team stand.

De derde plaats ging ook naar een Nederlands team: de ASML Falcons uit Veldhoven. Dat team speelt met robots die van de TU Eindhoven-robots zijn afgeleid. Later dit jaar doet TechUnited mee aan het WK Robotvoetbal in Nagoya in Japan. Daar hoopt het team voor de vierde keer wereldkampioen te worden. Tijdens onze Bright Days kon je de Eindhovense robotvoetballers al meermaals in actie zien.

In juli vorig jaar won Tech United het WK Robotvoetbal door de grote Chinese rivalen na penalty's te verslaan.

Tonie van Ringelestijn Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Eindhovens team wint 'EK Robotvoetbal'Niet tonen op sectiepagina
Zichtbaar
419661» Lees verder ...