De LG G6 is van metaal gemaakt, maar als je technisch bent aangelegd, kun je het toestel een doorzichtige achterkant geven. Dat bewijst een YouTuber die een paar dagen geleden de Samsung Galaxy S8 al van een doorzichtige achterkant voorzag.

LG G6 met doorzichtige achterkant

Misschien heb je de video waarin YouTuber JerryRigEverything de Samsung Galaxy S8 onder handen neemt, wel gezien. De glazen achterkant vervangt hij door een doorzichtig exemplaar, waardoor componenten als de batterij, camera en vingerafdrukscanner goed zichtbaar zijn. Om nog maar te zwijgen over de vele schroefjes, draadjes en andere onderdelen die ervoor zorgen dat de S8 werkt. Het vervangen van de achterkant is – zoals Jerry zelf ook aangeeft – niet voor iedereen weggelegd en zorgt onder meer voor het vervallen van de garantie. Bij de LG G6 geldt hetzelfde, al noemt de YouTuber het een iets eenvoudiger karwei als bij de S8. Een nadeel is dat de water- en stofbestendigheid van de G6 verdwijnt, al is dat te begrijpen. Verder werkt de telefoon naar behoren.

Meer over de LG G6

De LG G6 is LG’s nieuwste high-end smartphone, en hij ligt sinds een paar weken in de Nederlandse winkels. Het toestel heeft naast een premium metalen behuizing een 5,7 inch qhd-beeldscherm dat door minimale schermranden vrijwel de hele voorkant van de telefoon beslaat. De G6 is daardoor een stuk compacter dan andere 5,7 inch smartphones. LG heeft de telefoon uitgerust met 4GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen en een grote 3300 mAh accu. Verder zijn er een Snapdragon 821-processor, dubbele 13 megapixel camera en Android 7 Nougat-software aanwezig. De LG G6 is te koop voor 749 euro, zowel los als in combinatie met een abonnement.

LG G6 doorzichtig

Bron: YouTube, JerryRigEverything
Beeld: JerryRigEverything

» Lees verder ...