LG heeft onlangs zijn eerste soundbar met Dolby Atmos uitgebracht. Net als bij andere fabrikanten gaat het om een high-end toestel dat idealiter hoort bij een grote premium-televisie. De SJ9 bezit bovendien aardige streamingmogelijkheden. In deze review voelen we de SJ9 aan de tand.

Soundbars met dolby Atmos

De LG SJ9 betreedt een steeds drukker wordende arena. Er zijn steeds meer soundbars met ondersteuning voor Dolby Atmos, een van de nieuwe surroundcodecs met extra geluidskanalen in de hoogte. De bedoeling is dat het bijkomende geluid de bestaande surroundkanalen op oorhoogte aanvult, en daardoor een geluidservaring geeft die je nog meer omringt. Deze techniek wordt al een tijdje in bioscopen toegepast, waar natuurlijk veel meer speakers hangen.

Eerder namen we al de Yamaha YSP-5600, Samsung HW-K950 en Philips Fidelio B8 onder de loep, drie soundbars met Atmos-ondersteuning. De eerste twee zijn heel wat hoger geprijsd dan de SJ9, onder meer omdat ze bijkomende technologieën (respectoevelijk geluidsprojectie en draadloze speakers achterin de kamer) toepassen om een Atmos-ervaring van een hoog niveau te bieden. De LG-soundbar lijkt technisch wat meer op de Philips B8: hij biedt 5.1.2-kanaals audio en bestaat uit een enkele soundbar met een…

Het bericht Review: LG SJ9 soundbar met Dolby Atmos verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...