Met alle hype omtrent de Samsung Galaxy S8 en S8+ zou je haast vergeten dat de Koreanen nog veel meer line-ups hebben binnen de smartphone wereld, waaronder de Samsung Z serie die draait op het eigen Tizen besturingssysteem.

We wisten bijvoorbeeld al dat het nieuwe Tizen vlaggenschip – de Samsung Z4 (SM-Z400F) – al een Wi-Fi certificaat in de pocket heeft en zelfs al is verschenen in het beroemde FCC lijstje.

FCC gelekte Samsung Z4 handleiding onthuld dubbele LED flitser

En om daar nog eens een schepje bovenop te doen wist Sammobile dit weekend ook nog te melden dat de handleiding van de Samsung Z4 nu dus online is verschenen.

Hieruit blijkt dat het toestel niet een maar twee LED flisters aan de achterkant heeft zitten die kunnen worden gebruikt voor het maken van foto’s. Hiermee worden foto’s die in het donker met de flits worden gemaakt over het algemeen een stukje duidelijker omdat de flits niet vanuit een maar twee bronnen komt en daarmee gelijkmatiger wordt verdeeld.

samsung-z4-dual-led-flash-1024x517 gelekte Samsung Z4 handleiding onthuld dubbele LED flitser

Verder is het ondertussen ook duidelijk dat de Z4 het eerste Samsung toestel zal zijn dat standaard draait op het nieuwe Tizen 3.0 besturingssysteem.

Tot slot weten we – zoals gewoonlijk – (nog) niet zeker of de Tizen smartphone ook in de Nederlandse schappen komt te liggen. Maar gezien de focus van Samsung om Tizen vooral in landen als China en India te promoten achten we de kans vrij klein dat we hier een officiële release krijgen.

But we’ll keep you updated ?

» Lees verder ...