Nintendo Switch-bezitters kunnen sinds afgelopen vrijdag aan de slag met de eerste Mario-game voor de console, echter komt het bedrijf in het laatste gedeelte van het jaar ook nog met Super Mario Odyssey. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journaliste Emily Rodgers werkt Nintendo ook nog aan een onaangekondigde Switch-game die de populariteit van Mario en de Rabbids-personages van Ubisoft gaat combineren. Mario + Rabbids Kingdom Battle De game zou onder de naam Mario + Rabbids Kingdom Battle op de markt worden gebracht. Rodgers claimt dat er acht verschillende personages zijn, waaronder Mario, Luigi, Peach en Yoshi met ieder een eigen wapen, zoals een laserpistool, kanon etc. De speler bedient de personages niet rechtstreeks, want je gebruikt de Tuttorio, een kleine drijvende schotel, om hen door de werelden te leiden. Daarnaast is er ook een co-op multiplayer-modus aanwezig. Er is verder nog weinig informatie beschikbaar over het spel, maar het is aannemelijk dat Nintendo en Ubisoft de game in juni tijdens de E3-gamebeurs officieel gaan onthullen. Ubisoft heeft tot op heden nog geen bestaande Xbox One- en PlayStation 4-games aangekondigd voor de Switch en Rodgers schrijft dat daar een goede reden voor is. Tot op heden heeft Ubisoft alleen Rayman Legends, Just Dance, Monopoly en Steep aangekondigd voor de Switch en dit zijn stuk voor stuk gezinsvriendelijke titels. Gewelddadigere titels zoals Ghost Recon, South Park, Assassin’s Creed, Splinter Cell of zelfs een oude port van Zombi U zullen waarschijnlijk nooit naar de Nintendo Switch komen. Ubisoft zegt dat eigenaars van Nintendo-apparaten weinig interesse hebben in dit soort titels, zo zou Assassin’s Creed voor de Wii U in zeer kleine aantallen zijn verkocht. “Wat we zien is dat Wii U-eigenaars zeer geïnteresseerd zijn in Just Dance en andere soortgelijke spellen. Dus wat we proberen te doen is ons meer concentreren op de soorten spellen waarin ze geïnteresseerd zijn”, aldus Ubisoft-ceo Yves Guillemot. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat de volgende Assassin’s Creed voor de Switch wordt uitgebracht. Nintendo heeft gelukkig zelf ook nog wat potentiële toppers in de pijplijn zitten voor de zomer, waaronder Splatoon 2 en ARMS. Recentelijk maakte het bedrijf bekend dat ARMS op 16 juni verschijnt, terwijl Splatoon 2 op 21 juli wordt gelanceerd.

Dit artikel Details gelekt over nieuwe Mario-game voor Nintendo Switch verscheen eerst op TechTastic.

» Lees verder ...