Dat meldt Turkey Blocks, dat het internetverkeer in Turkije monitort. Het gaat om alle edities van de encyclopedie. Waarom de site is geblokkeerd, is niet bekend. Als mensen proberen om toegang te krijgen tot de webpagina via Turkse internetproviders, krijgen ze het bericht dat de site niet kon worden bereikt omdat de verbinding niet tot stand kon komen vanwege een 'fout'.

Internetwaakhonden beschuldigen Turkije regelmatig van het blokkeren van sociale media zoals Twitter of Facebook. Vooral na de militaire staatsgreep was dat het geval.

De overheid heeft in het verleden ontkend dat het websites blokkeert. Vaak is er volgens de autoriteiten sprake van storingen na grote gebeurtenissen, waardoor er pieken in het internetverkeer ontstaan en de boel vastloopt. Maar technische deskundigen van de monitorgroepen zeggen dat de black-outs op sociale media opzettelijk worden veroorzaakt.

ANP Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Turkije blokkeert WikipediaNiet tonen op sectiepagina
Zichtbaar
588360» Lees verder ...