Dit objectief is één van de eerste Premium-objectieven van het Zuid-Koreaanse Samyang, een fabrikant die al lang bestaat maar sinds een aantal jaren bezig is met een opmars. In eerste instantie deden ze dat met relatief goedkope maar toch goede prime-objectieven zonder autofocus. Recent kwamen ze met de eerste objectieven met autofocus én dus met de serie Premium objectieven. Overigens is deze premium-lijn niet voorzien van autofocus. Ze zetten hoog in, want als je iets premium noemt zal de serie dit natuurlijk ook moeten waarmaken. Optisch zijn er binnen de line-up van Samyang al pareltjes te vinden, dus we verwachten veel van deze nieuwe 85mm f/1.2, ook omdat een objectief met f/1.2 op zichzelf al veelbelovend is. Materialen Dat ze serieus zijn bij Samyang, wordt meteen duidelijk als je het objectief in handen krijgt. Kijk je vluchtig naar de 85mm f/1.2, dan zou je kunnen denken je met een ZEISS uit de Milvus-serie te maken hebt. De vormentaal van het ontwerp is net zo vloeiend en ook de gebruikte fonts zijn mooi subtiel en strak. Kijk bijvoorbeeld naar de lenskap die vloeiend in het objectief overloopt, of naar de mooie…

Het bericht Review Samyang 85mm F1.2 XP Premium Canon AE: ZEISS-aspiraties verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...