Voor de tweede keer in korte tijd horen we meer over de Motorola Moto E4 Plus. Eerder hoorden we dat dit budgettoestel mogelijk met een 5000 mAh batterij komt. Voor het eerst duiken nu ook een groot aantal andere specificaties op. Tevens zien we diverse foto’s voorbijkomen waarop het toestel naar verluidt te zien is.

De originele Motorola Moto E stamt uit 2014. Het feit dat we nu inmiddels bij de vierde generatie zijn aanbeland, geeft maar eens aan hoe populair dit budgettoestel is bij consumenten. Dat komt niet alleen door de scherpe prijs, maar tevens doordat Android zonder al te ingrijpende skin wordt geleverd die veel werkgeheugen opslokt en rekenkracht van de processor vergt.

Motorola Moto E4 Plus gelekte foto

Begin deze maand vernamen we via Roland Quandt dat de Motorola Moto E4 Plus uitgerust wordt met 5000 mAh batterij. De beroepslekker had in de database van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC zitten spitten en stuitte op een document waarin deze batterij werd genoemd in combinatie met de Motorola XT1773, oftewel de Moto E4 Plus. Tevens maakte het document vermelding van een MediaTek-processor. Het precieze type werd niet bekendgemaakt.

Specificaties Motorola Moto E4 Plus

Dankzij TechDroider krijgen we nu inzicht in wat er zich nog meer onder de motorkap bevindt afgezien van de enorme accu. Volgens de techsite heeft de Motorola Moto E4 een 5.5 inch groot scherm met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Zoals Quandt al vermeldde komt deze budgettelefoon inderdaad met een MediaTek-processor, de MT6737M om precies te zijn. Dit is een quad-core processor die een topsnelheid van slechts 1.1 GHz kent en wordt aangevuld met Mali-T720 GPU. Verder vinden we 2 GB of 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB intern geheugen onder de motorkap.

Aan de achterkant zou een 13 megapixelcamera met LED-flitser schuilgaan. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. Net als de primaire camera is deze voorzien van een flitser. Tot slot heeft TechDroider het over een 5000 mAh batterij en draait de budgettelefoon volgens de techsite op Android 7.1.1 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Wat de Motorola Moto E4 Plus straks gaat kosten en wanneer hij bij ons in de winkels ligt zijn vragen waar we op dit moment geen antwoord kunnen geven. Volgens de laatste berichten kost hij mogelijk iets meer dan 200 dollar, omgerekend zo’n 185 euro. Zijn voorganger, de Motorola Moto E3, werd vorig jaar juli aangekondigd en lag in september bij ons in de winkels. Of de smartphonemaker dit jaar hetzelfde tijdpad volgt is onbekend.

 

Bron: TechDroider
Via: PhoneArena
Beeld: TechDroider

» Lees verder ...