Later dit jaar volgen nieuwe films van Thor en Spider-man, maar momenteel heeft Marvel het vervolg op Guardians of the Galaxy in de bioscoop. James Gunn (Slither) nam wederom de regie voor zijn rekening. Volgens Filmpjekijken.com is de film een leuk tussendoortje, maar uiteindelijk niet meer dan 3 van de 5 sterren waard.

Filmreview: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Doordat ze in het eerste deel het heelal gered hebben, zijn Star-Lord Peter Quill (Chris Pratt), Rocket Raccoon (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana) en Drax The Destroyer (Dave Bautista) van gezochte huurlingen gepromoveerd naar gewilde helden. Maar wanneer Rocket de buitenaardse Sovereign People kwaad maakt, moeten ze weer rennen voor hun leven. Ze worden gered door het kosmische oerwezen Ego (Kurt Russell), die zich introduceert als Quills vader en de groep meeneemt naar zijn thuisplaneet. Ondertussen hebben de Sovereign People een prijs op het hoofd van Guardians gezet en zijn ook Quills surrogaat-vader Yondu (Michael Rooker) en Gamora’s cyborg-zus Nebula (Karen Gillan) uit op vergelding.

Volgens redacteur Daan Snouk Hurgronje draait de film vooral om de dynamiek tussen de Guardians onderling. “Familie is hier het sleutelwoord. Zo…

Het bericht Filmpjekijken bioscooptip: Guardians of the Galaxy Vol. 2 verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...