Vodafone staat op het punt om vier nieuwe smartphones te presenteren. De eerste foto’s van de toestellen alsook enkele specificaties zijn reeds bekend. Meer weten? Lees dan snel verder.

Dat ontdekte Tweakers.net.

Vodafone Smart Ultra 8

Vodafone stuurde persfoto’s van de toestellen in naar de jury van het IF World Design Guide. Hiermee wil de provider een designprijs in de wacht slepen als kroon op hun harde werken. Of het de bedoeling was dat de smartphones nu al te bewonderen zijn, is de vraag.

Smart 8

Komend jaar kunnen we vier nieuwe smartphones van Vodafone verwachten: de Smart Ultra 8, Smart Platinum 8 Mini, Smart Platinum 8 en Smart Prime 8. De website van de designwedstrijd geeft een summiere beschrijving van de telefoons.

Het ziet er naar uit dat de Smart Ultra 8 het vlaggenschip van deze reeks wordt. Hij komt met een ‘robuust metaal’ en ‘verbazingwekkende prijs’. Tevens kunnen we een groot scherm, hoge cameraresolutie en batterij met forse accucapaciteit verwachten. Aan de onder- en bovenkant heeft het telecombedrijf een textuur aangebracht, wellicht om gebruikers meer grip te geven.

De Smart Prime 8 is een midrange telefoon, maar begeeft zich wel tot de bovenkant van dit prijssegment. Een prijskaartje van 400 euro en meer zou ons dus niet verbazen. Volgens de beschrijving is Vodafone erin geslaagd om een balans te vinden tussen een premium uitstraling en lage productiekosten.

Als je de naam Smart Platinum 8 Mini  hoort, denk je waarschijnlijk aan een kleine smartphone. Als de informatie over de beelddiagonaal klopt valt dat wel mee. Volgens de beschrijving heeft het toestel een 5.2 inch groot scherm. Aan de voor- en achterkant heeft Vodafone 2.5D Glass aangebracht. Zo ligt hij niet alleen goed in je hand, maar lijkt het net alsof de voor- en achterkant naadloos in elkaar overlopen. Tot slot weten we dat de behuizing van aluminium is gemaakt.

Over de Smart Platinum 8 is helaas niets bekend.

Klik hier om de diashow te bekijken.

Beschikbaarheid

Wanneer kunnen we deze smartphones verwachten? Dat laat de jury van de IF World Design Guide in het midden. Als we daarentegen naar de persfoto’s kijken, zien we de datum 31 augustus op het display staan. Mogelijk is dit een aanwijzing dat de telefoons op de IFA-beurs worden gepresenteerd. Deze vindt plaats van 1 tot en met 6 september plaats in Berlijn. Zodra we meer over de Smart 8-reeks horen, lees je dat uiteraard hier op Foon4u.nl.

 

Bron: IF World Design Guide
Via: Tweakers.net
Beeld: IF World Design Guide

» Lees verder ...