Samsung LogoSamsung heeft in het afgelopen kwartaal een winststijging van 48 procent genoteerd. Deze stijging is voor een groot deel te danken aan de productie van chips.

De kwartaalomzet van de Zuid-Koreaanse fabrikant steeg met 1,5 procent naar een totaal van 50,55 biljoen won, omgerekend ongeveer 41 miljard euro. De uiteindelijke winst bedroeg 9,9 biljoen won, omgerekend ongeveer 8 miljard euro. Een groot gedeelte van deze winst was te danken aan de gestegen vraag naar geheugenchips, high-end processors en beeldpanelen.

De winst van de smartphoneafdeling daalde met 47 procent tot 1,8 biljoen won. Deze daling heeft te maken met het debacle van de Galaxy Note 7. Wel doet de Galaxy A-serie het erg goed, aldus Samsung. Vanwege de hoge prijs van tv-panelen is de opbrengst van de tv-divisie ook gedaald.

via [tweakers]

Het bericht Samsung Noteert Winststijging Dankzij Productie Chips verscheen eerst op Androidics.nl.

» Lees verder ...