Op het Next@Acer-event in New York heeft Acer zichzelf gevonden. Het bedrijf, al jaren een prijsvechter, toont dat premium design in een metalen behuizing niet alleen voor dure toestellen is weggelegd. Concreet zien we een vernieuwing van de Swift line-up samen met een uitbreiding van het Switch-gamma.

Plastic vs metaal

De Swift 1 had vorig jaar nog een plastic-behuizing. Vandaag is het toestel volledig uit metaal vervaardigd. Ook de Swift 3 heeft een volledig aluminium behuizing met een mooie borsteltextuur binnenin. In de marge van het event nemen we beide toestellen onder handen en we kunnen bevestigen dat ze een stuk duurder aanvoelen dan ze zijn.

De Swift 1, beschikbaar met Pentium of Celeron-cpu, zal de jouwe worden vanaf 429 euro al naargelang de configuratie. De laptop ligt in de hand als een toestel van 600 euro of meer? Dat juichen we toe al maken we ons één bedenking naar positionering in de markt toe. Omwille van de mooie behuizing zal de verkoper een nietsvermoedende klant moeten uitleggen dat het toestel een stuk minder krachtig is dan exemplaren die er gelijkaardig uitzien om zo onrealistische verwachtingen met bijhorende teleurstelling te voorkomen.

De Swift 3 is het grote broertje. Het toestel heeft een Core-cpu aan boord, vergezeld van een grafische kaart van Nvidia. Over het specifieke model communiceert Acer nog niet maar vernemen uit betrouwbare bron dat de kaart de spirituele opvolger van de 940MX zal zijn. De laptop komt beschikbaar vanaf 699 euro.

Beide toestellen komen voorzien van eMMC of SSD-opslag (al naargelang de capaciteit) en 1080p IPS-schermen met een erg degelijke kijkhoek. De Switch 1 krijgt tot 4 GB aan RAM mee, de Switch 3 tot 8 GB. Beide toestellen zijn beschikbaar in de loop van juni.

2-in-1

‘Switch’ is de naam voor Acers line-up van convertibles. Na het verkoopssucces van de Switch Alpha 12 vorig jaar, breid de Taiwanese fabrikant het portfolio uit. De nieuws Switch 3 kan je als het 2-in-1-broertje van de Swift 3 zien. Met een Pentium- of Celeron-processor, tot 4 GB aan RAM en een full HD IPS-scherm (1.920 x 1.200) zijn de prestaties vergelijkbaar. De Switch is vervaardigd uit aluminium, heeft een afneembaar toetsenbord (meegeleverd) en een verstelbare kickstand. Het aanraakscherm en bijhorend pennetje maken het toestel geschikt voor Windows Ink-toepassingen.

De Switch 5 leunt dan weer meer aan bij de Swift 5. Binnenin vinden we een Core i5 of Core i7, passief gekoeld met Acers eigen Liquidloop-koelsysteem. De WQHD-resolutie maakt het toestel competitief met andere Surface-achtige hybrides op de markt. Ook hier staat een degelijke bouwkwaliteit centraal.

Een licht uitgeruste Switch 3 koop je al vanaf 599 euro, de steviger voorziende Switch 5 is beschikbaar vanaf 1.199 euro. Belangrijk: Acer stopt ‘echte’ Core i5 en Core i7–cpu’s in de toestellen, en geen Y-versies die in essentie vermomde Core m’s zijn.

Acer gebruikt het Liquidloop-koelsysteem ook voor de introductie van een volledig nieuwe productreeks: de U27 en de Z24 all-in-one’s. Dat systeem heeft iMac-allures en ziet er bijzonder mooi uit. De grotere U27 krijgt de zwaarste hardware mee, terwijl je de kleinere Z24 lichter kan configureren. Dat toestel is beschikbaar vanaf 899 euro.

Design centraal

Eén ding staat centraal bij de introductie van de nieuwe producten: design. Acer wil duidelijk maken dat je best een budgetvriendelijk toestel kan kopen dat je zonder je te schamen naast een dure Macbook kan neerpoten. We zijn aangenaam verrast door de weg die het bedrijf hier resoluut inslaat. Natuurlijk is er nog een groot verschil tussen wat je koopt voor 1.500 euro en de laptops of hybrides die je rond 500 euro op de kop tikt, maar geen van de nieuwe computers voorgesteld in New York ziet er op eender welke manier goedkoop uit.

The post Premium wordt betaalbaar met nieuwe Acer line-up appeared first on ZDNet.be.

» Lees verder ...