De strijd om de slimme huiskamer is in volle gang. De Amazon Echo-speakers, die je met Alexa aanspreekt, luisteren al erg goed naar je commando's. Volgens de geruchtenmolen zou Apple ook de laatste hand leggen aan een slimme speaker met Siri, en Google heeft al zijn eigen Google Home-luidspreker.

Maar Google wil meer spraakgestuurde gadgets met zijn technologie. Het bedrijf heeft nu een softwareontwikkelpakket voor Google Assistent vrijgegeven. Hiermee kan iedereen de Google Assistent in zijn of haar gadgets inbouwen. Er hoeven geen licenties te worden betaald. Bovendien draait Google Assistent ook op Raspberry Pi 3-apparaten en Linux.

Spraakgestuurd kattenluik

Dat betekent dat de hobbyist ook zelf allerlei slimme gadgets kan bouwen die naar stemcommando's luisteren. Google hoopt dat zijn spraakassistent zo onderdeel wordt van horloges, tv's, spiegels, auto's en speelgoed. Of zelfs kattenluikjes die je opent met het commando 'Ok Google, open kattenluik'.

David Lemereis Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Google Assistant nu in gadgets in te bouwenNiet tonen op sectiepagina
Zichtbaar
0» Lees verder ...