Naar jaarlijkse traditie lanceert Lenovo binnenkort nieuwe smartphones binnen het Moto E-gamma. Die toestellen zijn goedkopere instapmodellen voor zij die de Moto G nog een stapje te hoog vinden. Dankzij notoir klokkenluider Evan Blass weten we nu al grotendeels wat we mogen verwachten. Onder meer dat de nieuwe modellen zullen draaien op Android 7.1.

Naar goede gewoonte beloven de E-toestellen uitstekende waarde voor hun geld te bieden. Zoals dat vandaag blijkbaar hoort, lanceert Lenovo niet één maar wel twee toestellen onder de E-noemer: de Moto E4 en de Moto E4 Plus. De eerste is een kleiner model van 5 inch en een kleine upgrade ten opzichte van het model van vorig jaar. De E4 Plus belooft daarentegen enkele verrassingen.

Meer van hetzelfde(?)

De Moto E4 krijgt naast hetzelfde scherm van vorig jaar ook dezelfde batterij mee met een capaciteit van 2.800 mAh, wat zeker niet verkeerd is voor deze schermgrootte. Het werkgeheugen wordt verdubbeld naar 2 GB RAM Het opslaggeheugen wordt eveneens verdubbeld van 8 naar 16 GB. Met die specificaties zal het geen potten breken, maar belooft het toestel wel zeer interessant te zijn voor een prijs van 150 euro.

De Moto E4 Plus doet het anders. Het enige dat hij gemeen zal hebben met de gewone E5 is de opslagcapaciteit en de MediaTek MT6737M-processor. Verder krijgen we 3 GB RAM-geheugen, een 5,5 inchscherm en een batterij met capacitieit van maar liefst 5.000 mAh. Het staat nergens aangekondigd, maar als we de eerste gelekte afbeeldingen mogen geloven, is er eveneens een vingerafdrukscanner aanwezig onder het scherm. Dat valt af te leiden uit de fysieke knop die ontbreekt bij de Moto E4 en een zeer grote gelijkenis vertoont met de Moto G5 Plus.

Mooi achterste

De achterkant van de E4-toestellen doen denken aan die van de Moto G5-modellen. Dat betekent ofwel een plastic achterkant die er goed uitziet, ofwel een metalen behuizing, wat evenwel onwaarschijnlijk lijkt. Op een foto die Slashleaks verspreidde zien we daarnaast dat de E5 Plus een speaker krijgt op de achterkant, wat vaak minder handig is.

The post Lenovo Moto E4 wordt ultieme budgetsmartphone appeared first on ZDNet.be.

» Lees verder ...