Voor een kind zijn er maar weinig activiteiten leuker dan sleeën. Met een vaartje van een heuvel afglijden en maar kijken waar je uitkomt, dik gekleed in winterjas en wanten. Op deze foto zien we een besneeuwde berg met sleeënde kinderen in Montreal. Het is mooi om te zien dat een activiteit zo universeel en tijdloos kan zijn, want deze scene zou je nu ook goed kunnen fotograferen. Ouders kijken vanaf de kant toe hoe hun kroost in volle vaart naar beneden komt gegleden. Als we het goed zien is er ook een wedstrijdelement, want het ziet er bijzonder georganiseerd uit. Wie er uiteindelijk heeft gewonnen weten we helaas niet.  The Commons De foto’s uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto’s van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto’s zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie over ‘the Commons’ kun je…

Het bericht Klassieker van de dag: Op de slee in 1904 verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...