De Google Pixel en Google Pixel XL krijgen in de toekomst Android O. en diens opvolger. Daarna kan de zoekmachinegigant niet langer garanderen dat het de nieuwste Android-versie beschikbaar stelt voor haar vlaggenschepen.

Dat schrijft Google op een ondersteuningspagina die donderdag live is gegaan.

Google Pixel en Google Pixel XL

Er hangt een fors prijskaartje aan de Google Pixel en Google Pixel XL, maar dan haal je wel een toptoestel in huis. De beschikbaarheid laat jammer genoeg te wensen over. Ze hebben nooit officieel de verkoopvloer in ons land weten te bereiken. Een enkele retailer importeerde de vlaggenschepen, maar vroeg daar aanzienlijk meer voor dan de adviesprijs van Google. Dat mag je de webwinkel niet kwalijk: deze moet immers ook zijn brood verdienen.

Houdbaarheidsdatum

De Google Pixel en Pixel XL hebben niet alleen high-end specificaties. Ze houden nog een andere troefkaart in handen: ze krijgen als eerste de laatste Android-versies en andere updates. Zo begonnen de vlaggenschepen met Android 7.0 Nougat. Sindsdien heeft Google diverse updates van haar besturingssysteem uitgebracht. Inmiddels zijn we aanbeland bij Android 7.1.2. Deze is beschikbaar voor de Pixel-telefoons.

Jammer genoeg kent deze dienst een uiterste houdbaarheidsdatum. Google heeft bekendgemaakt dat de Pixel en Pixel XL nog tot oktober 2018 de nieuwste Android-versie zullen ontvangen. Dat het daarna einde oefening is, durft de zoekmachinegigant niet te bevestigen. Wat het internetbedrijf wel zegt is dat het na die datum niet langer kan garanderen dat de nieuwste iteratie van haar besturingssysteem naar de vlaggenschepen wordt uitgerold.

Twee jaar ondersteuning voor zo’n duur vlaggenschip is jammer genoeg wel wat magertjes. De keerzijde is dat je in ieder geval kunt uitkijken naar Android O. en de Android-versie die daarna verschijnt.

Beveiligingsupdates

Google schrijft verder op de ondersteuningspagina dat beveiligingsupdates langer beschikbaar worden gesteld voor de Pixel en Pixel XL. Google noemt oktober 2019 als uiterste ondersteuningsdatum.

 

Bron: Google
Via: Android Police
Beeld: Google

» Lees verder ...