Muziekstreamingdienst Spotify heeft ook een deal gesloten met een groot indie-label, waar onder andere Adele onder valt. Dezelfde deal werd eerder met Universal gemaakt: de dienst zal nieuwe albums twee weken afschermen voor nieuwe gebruikers.

Spotify sluit deal met Merlin

Spotift heeft wederom een deal gesloten met een platenmaatschappij. Dit keer gaat het om het indie-label Merlin, waar onder meer Adele onder valt. De deal is vastgesteld voor een aantal jaar en zorgt ervoor dat de muziek van alle labels die onder Merlin vallen op de muziekstreamingdienst blijven staan. Merlin is de grootste partner na Universal Music Group, Sony Music en Warner Music Group, en dus een belangrijke speler om relevant te blijven. De streamingdienst heeft een soortgelijke deal als met Universal destijds gemaakt.

Dat betekent dat nieuwe albums die via Merlin worden uitgebracht, ook voor twee weken afgeschermd zullen zijn voor gratis gebruikers. Betaal je voor de dienst, dan merk je niets van deze beslissing: alle muziek blijft gewoon beschikbaar. Mogelijk wordt die periode van twee weken een nieuwe standaard en zouden Sony en Warner er ook mee akkoord kunnen gaan, maar daarover is nog niets bekend. Naast…

Het bericht Spotify sluit ook een belangrijke deal met een groot indie-label verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...