De fotoserie is een landschapsserie, gedestilleerd uit zijn werk dat meer beslaat dan enkel die categorie werk. Buyckx was daarom ook bijzonder verrast dat hij juist de categorie Landscape wint en zelfs de overall winnaar van de 2017 Awards blijkt te zijn. In zijn serie onderzoekt hij de / zijn relatie met de natuur en op de foto’s zien we serene en grafische landschappen die opvallen door hun onderlinge relatie en sterke visuele kracht. De Belgische fotograaf (1984) werkt freelance voor de krant De Standaard. Professional, Landscape, Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards Andere winnaars Frederik Buyckx mag dan de overall winnaar zijn, er zijn meer winnaars bij de Sony World Photography Awards 2017. Zo is er de categorie Open Photographer of The Year, gewonnen door de Rus Alexander Vinogradov. Hij is amateurfotograaf en maakte een schitterend portret van een jong meisje, geïnspireerd op een Franse film. Open, Portraits (Open), Open Photographer of the Year, 2017, Sony World Photography Awards Ook is er een jeugdcategorie, waarin Katelyn Wang uit de Verenigde Staten met de prijs naar huis gaat. Ze maakte een schitterende landschapsfoto in een natuurpark in…

Het bericht Belg Frederik Buyckx wint Photographer of The Year bij Sony World Photography Awards verscheen eerst op Foka Nieuws.

» Lees verder ...