Greenwheels heeft deze week in Wassenaar in samenwerking met de gemeente de eerste deelauto geplaatst. Vlakbij de winkels op het Stadhoudersplein aan de Havenkade is daarvoor een gereserveerde parkeerplaats ingericht. Met de inzet van de deelauto reageren Greenwheels en de gemeente Wassenaar op de wens van deelautogebruikers om ook in deze gemeente over een Greenwheels te kunnen beschikken.

Wassenaar kent een groot aantal Greenwheels-gebruikers dat elders in Nederland al veelvuldig gebruik maakt van het inmiddels 1.700 auto's tellende wagenpark. Nu biedt Greenwheels die mogelijkheid ook in de gemeente Wassenaar zelf. Wethouder Doorn van Verkeer is erg positief over de inzet van de eerste deelauto. "De gemeente Wassenaar wil het autodelen graag faciliteren, omdat het bijdraagt aan het beperken van autobezit, het selectiever gebruik van de auto en daarmee aan een reductie van broeikasgassen," aldus de wethouder. "Minder autobezit betekent dat er minder ruimte nodig is voor geparkeerde auto's. In het Verkeersplan had de gemeente daarom al opgenomen autodelen te willen bevorderen."
» Lees verder ...