Veel foto’s die tijdens het RTL 4-programma Het Perfecte Plaatje zijn gemaakt, zijn tot en met 31 december 2016 te zien in Museum Hilversum. De initiatiefnemers Museum Hilversum en Canon, hoofdsponsor van het televisieprogramma, tonen naast de beelden ook de zeven afleveringen. Tevens wordt een selectie van de foto’s geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het Ready2Help burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis.

In het door Talpa Producties geproduceerde tv-programma Het Perfecte Plaatje, begonnen zeven bekende Nederlanders met passie voor fotografie aan uitdagende opdrachten om een bijzondere foto te maken. Zij worden beoordeeld door professionals uit het vak en iedere aflevering viel de BN’er met de laagste score af. Uiteindelijk bleek Humberto Tan de beste fotograaf onder de BN-ers. In ‘Het Perfecte Plaatje’ werd iedere foto geprint zodat de jury de beelden goed kon bekijken. De kijker krijgt dankzij deze expositie de kans om de verrassende en ontroerende foto’s van dichtbij te beleven. De expositie is samengesteld in samenwerking met Museum Hilversum.

Veiling

Een selectie van de beelden uit de expositie van ‘Het Perfecte Plaatje’ worden geveild op dinsdag 20 december van 16.00–20.00 uur. Benthe Tupker, veilingmeester van Christie’s, zal de veiling in goede banen leiden. De opbrengst gaat naar Ready2Help van het Rode Kruis. Ready2Help is een netwerk van mensen die bereid zijn anderen te helpen, mocht dit nodig zijn. Via Ready2Help kan iedereen op zijn eigen manier een bijdrage leveren als er in Nederland een noodsituatie is. Bijvoorbeeld bij een (dreigende) overstroming, extreem weer, een verkeersinfarct of zoals momenteel bij de hulp aan vluchtelingen.

Kijk voor meer informatie op www.rtl.nl/hetperfecteplaatje.

Het bericht Expositie Het Perfect Plaatje verscheen eerst op Pixelmania.nl.

» Lees verder ...