We kunnen een top 5 maken van meest gebruikte apps, maar die kan iedereen zelf ook wel uit het hoofd oplepelen toch? Facebook, WhatsApp, etc. Vandaag een paar apps die veilig zijn, een belangrijke update hebben ondergaan of waarmee je kan sparen voor een prachtige reis.

 

Opera VPN

Dit is geen aanbeveling, deze moet je gewoon installeren op je telefoon. De app bouwt als het ware een schil om je internetverbinding heen waardoor niemand kan zien waar je naar toe surft en je dus ook anoniem blijft. Internetprovider en beheerder van een Wifi netwerk kunnen geen informatie over jouw surfgedrag achterhalen. Ook kan je er irritante advertenties mee blokkeren en trackers om de tuin leiden. Met Opera VPN test je ook de veiligheid van de verbinding, als je op een onveilig netwerk zit krijg je direct een melding om Opera VPN in te schakelen en zo je telefoon te beschermen.

Netflix

Iedereen kent inmiddels Netflix natuurlijk, maar er is een goede reden bijgekomen om deze app op je telefoon te installeren. Netflix staat gebruikers nu toe om bepaalde series en films te downloaden. Je hebt dus geen internetverbinding meer nodig om te kijken. Ideaal als je een lange treinreis hebt zonder Wifi of een paar uur in het vliegtuig zit.

FallOut Shelter

FallOut 4 is razend populair onder de gamers, maar dat speel je niet op je telefoon Daarvoor heb je FallOut Shelter. Je moet een bunker bouwen die burgers beschermt tegen een nucleaire oorlog. Het bouwen van een volledig ecosysteem zodat iedereen netjes in leven blijft valt niet mee als je ook nog de bad guys van je af moet houden. Ja: weer een simulatie game, maar als FallOut 4 speler wel een must have.

MyVegas

Wie wil er nou niet naar Las Vegas toe? Met eigen ogen zien hoe in de woestijn ineens een enorme stad verrijst als je komt aanvliegen over de Grand Canyon. Maar zo’n reisje is kostbaar, zeker als je shows wil bezoeken. MyVegas is een app (die je kan combineren met een vergelijkbare game op Facebook) die je speelgeld laat omzetten in echte dollars. Je speelt met gratis geld op gokkasten en blackjack tafels en voert opdrachten uit. Als dat lukt krijg je gouden munten die je aan speciale balies kan omwisselen voor diner cheques, toegangskaarten voor shows en echt speelgeld. Iedere dag krijg je nieuwe muntjes om mee te spelen, dus je hoeft er echt geen euro in te steken. Jouw Vegas trip naar het MGM, Caesars Palace en Bellagio Casino begint bij MyVegas.

Spotify Drive Bèta

Telefoongebruik in de auto is niet veilig en moet je tot een minimum beperken. Steeds meer apps gaan een automodus ontwikkelen. Ook Spotify heeft nu een speciale app gemaakt voor gebruik in de auto. Spotify Drive heeft een aangepaste interface met veel grotere knoppen. De besturing is ook iets aangepast waardoor je makkelijker door jouw playlists kan swipen en een ander nummer opzetten. Je krijgt ook veel minder informatie te zien in deze app, dus zou het minder af moeten leiden. Spotify zegt er wel duidelijk bij dat je de app alleen mag gebruiken als het echt veilig is en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Het bericht Top 5 smartphone apps! verscheen eerst op SmartphoneClub.

» Lees verder ...