Afgelopen vrijdag zijn voor de derde keer de jaarlijkse Telecom Awards uitgereikt. In totaal vielen vijf verschillende fabrikanten in de prijzen. Honor, het jongeren (en prijsvechters) merk van Huawei, dat zelf niet in de prijzen viel, ging er met twee Awards vandoor. De Honor 5C is de Beste Koop in de categorie onder de 200 euro (entry-level) en de Honor 8 het Beste Product in de mid-range categorie (200 - 400 euro).

Opvallend was toch ook wel het feit dat na alle onafhankelijke tests de HTC 10 als Beste Koop in het high-end segment (400+ euro) boven water kwam drijven. Minder verrassend was de Award voor Beste Product in de high-end categorie. Die ging voor het derde jaar naar Samsung; dit keer voor de Galaxy S7 Edge.

Wie goed meegeteld heeft weet dat er nog twee Awards overblijven. Motorola won met de Moto G4 Plus het Beste Product in de mid-range categorie en de Wileyfox Swift 2 kreeg de Award voor Beste entry-level smartphone.

Zoals in eerdere berichten al meerdere keren gemeld worden de Telecom Awards uitgereikt nadat de genomineerde toestellen onderworpen zijn aan een combinatie van objectieve (benchmark) testen door een vierkoppige vakjury van GSM Heldesk, Portable Gear, Android World, All About Phones en Mobile Cowboys.

Uiteraard sta ik volledig achter de uitslag maar dat neemt niet weg dat ik ook mijn eigen voorkeur heb. In mijn lijst, uitgaande van mijn beoordelingen van de genomineerde toestellen (waaronder design, specs, prestaties, scherm, camera), kwamen de Galaxy S7 Edge en Honor 8 in hun respectievelijke categorieën ook als winnaars uit de bus. Bij de entry-level categorie vond ik de Alcatel SHINE Lite echter de beste optie. In combinatie met het oordeel van de drie overige juryleden én de resultaten van de benchmark tests bleek de Alcatel het uiteindelijk nipt te verliezen van de Wileyfox.

TA-Winners-2016-a
De drie Beste Producten; Wileyfox Swift 2, Honor 8 en Galaxy S7 Edge (vlnr)
» Lees verder ...